Sorin Vlad

Sunt Sorin Vlad, inginer chimist, locuitor al cartierului Pantelimon și candidat la Consiliul Local al Sectorului 2 din partea Alianței USR PLUS.

În decursul timpului am încercat mai multe roluri în domeniul medical şi chiar câțiva ani la Camera de Comerț a României. În prezent am propria afacere şi mă ocup cu vânzarea de aparate şi consumabile medicale. Îmi place să învăț mereu lucruri noi, să mă provoc să-mi depășesc limitele, însă de câțiva ani simt o frustrare care crește.

Fiind coordonator într-o firmă din domeniul sănătății, pot vedea condițiile precare din spitale, birocrația şi supra-aglomerarea, lupta medicilor pentru servicii mai bune şi a categoriilor defavorizate pentru a beneficia de ele. Deși activez într-un domeniu care mă pasionează şi sunt la curent cu ultimele cercetări şi inovații medicale, văd cum în unele centre medicale din București - capitală europeană - încă se folosesc proceduri şi aparate vechi de zeci de ani. Deși am ocazia să călătoresc mult, de fiecare dată când mă întorc acasă mă încearcă o apăsare când mă confrunt din nou cu traficul infernal, gunoaiele de pe stradă sau aerul poluat.

Am decis să intru în politică deoarece consider că este modul prin care pot să fac o schimbare simțitoare şi durabilă pentru oamenii din jurul meu şi pentru locul în care trăiesc.

Cred că unul din cele mai importante domenii în care trebuie să se implice o primărie este asigurarea condițiilor pentru o viată sănătoasă pentru cetățenii săi şi asta îmi propun să urmăresc din poziția de consilier local:

  1. În primul rând doresc asigurarea de fonduri în bugetul local, pentru necesarul de servicii medicale,
  2. Apoi, văd beneficiul înființării unor centre medicale de permanență care să aibă şi o latură socială, pentru persoanele defavorizate,
  3. A treia zonă în care mă voi implica este organizarea de programe care să arate importanţa diagnosticului şi a prevenției pentru o viața sănătoasă. Societatea Română de Cardiologie subliniază că prevenția poate scădea mortalitatea şi invaliditatea datorate bolilor cardiovasculare cu 10-15% în următorii 5 ani.

Știu că în zona asta pot ajuta prin experiența mea şi îmi doresc să mă pot uita în jurul meu după 4 ani şi să spun: am reușit să fac ce mi-am propus.