Radu Mihaiu

Radu Mihaiu a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. Înainte de a fi ales primar al Sectorului 2 din București, a condus o firmă care dezvolta aplicații digitale, fondată în 2006, cu mai mult de jumătate din cifra de afaceri din străinătate. 

Fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene în 2016, responsabil cu digitalizarea, Radu Mihaiu a inițiat zece proiecte de lege pentru debirocratizare și digitalizare, a publicat în format deschis toată arhiva de contracte pe fonduri europene și a pus bazele acreditării autorităților de management din Ministerul Fondurilor Europene.

Ca primar, Radu Mihaiu a scos lacătele de pe curțile școlilor, a început curățenia în sector, a reabilitat parcuri, a deblocat lucrările la pasajul Doamna Ghica, finanțând cu 30 de milioane de lei proiectul. În plus, a oprit risipa banilor publici din sector, a reziliat contractele păguboase ale primăriei, a finalizat reabilitări de blocuri și a pornit altele noi.

A investit masiv în infrastructura școalră, reabilitând 22 de școli și grădinițe și a obținut finanțare pentru construcția unei creșe noi cu peste 100 de locuri.

Pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, a organizat cea mai inedită campanie de vaccinare din România: te vaccinezi și primești mici în Piața Obor. Peste 1.400 de persoane s-au vaccinat în weekend-ul campaniei.