George Vasiliu

Mă numesc George Vasiliu și sunt student arhitect. Am 23 de ani și sunt, unul dintre cei mai tineri candidați din București.
Am intrat în politică pentru că am văzut cât de prost este condus Bucureștiul.
Nu pot tolera ca o administrație profund coruptă și incompetentă să ia decizii pentru mine.
Voi lupta să apăr istoria orașului meu, votând în Consiliul Local Sector 2 împotriva dezvoltărilor imobiliare haotice, care distrug clădiri monument sau spațiul verde.

Vreau să repar ce a fost stricat în atâția ani în București implementând sensuri unice ce fluidizează traficul.

Am deja experiență în acest domeniu prin campania pe care am făcut-o în 2017 & 2018 când m-am luptat pentru a introduce sensuri unice pe Lunca Bradului, lângă Școala 195.

Am analizat zona, am făcut o propunere argumentată și am mers cu pliante la oamenii din cartier. După aproape 1 an Primăria a implementat sensuri unice pe Lunca Bradului exact așa cum le-am propus eu. Acum se circulă mult mai bine în zonă, fără ambuteiaje cauzate de oamenii care parcau pe trotuare.

Cred, de asemenea, că este esențial să apărăm spațiul verde și că primul pas este scoaterea parcurilor mici din mizerie. 

În august 2017 m-am luptat pentru parcul Eroilor din București, cel dintre Opera Națională și Spitalul Universitar, după ce studenții din cămin de la Kogălniceanu mi-au semnalat multele probleme din acest parc. Devenise o groapă de gunoi cu șobolani și iarbă înaltă, iar mirosul era insuportabil, mai ales vara. Noaptea nu funcționa iluminatul stradal.

Era o zonă pe unde, pur și simplu, nu puteai merge de frică.

Am sesizat Primăria cu ajutorul consilierilor locali USR pentru a atrage atenția Primarului. Ca rezultat, METROREX și administratorul parcului au făcut imediat curățenia necesară. Am demonstrat că spațiile verzi actuale pot fi îngrijite și protejate.

Am ales să candidez cu un program realizabil în 4 ani de mandat, axat pe 3 direcții:

  • sensuri unice pentru eficientizarea traficului
  • crearea locurilor de parcare 
  • reabilitarea spațiilor verzi existente. 

În timpul liber, încerc să le explic tinerilor ce se întâmplă în administrația locală pe canalul meu de YouTube și de ce trebuie să ne pese tuturor de ce fac politicienii.