Florentina Maria Popescu

Mă numesc Florentina Maria Popescu și sunt pensionară de 6 ani.

Am decis să intru în politică după nenumărate proteste față de clasa politică ce ne conduce de 30 de ani - proteste care știu că nu pot avea un impact pe termen lung dacă oameni noi nu se implică politic. Cred că fără implicare nu putem schimba fundamental ce ne deranjează în jurul nostru, nu putem eradica corupția sistemică din România.

Sunt de profesie economist licențiat în specializarea Finanțe-Bănci. Din dorința de a înțelege mai bine oamenii, am absolvit și o facultate de psihologie. 

Am un fiu de 32 de ani și mi-aș dori ca el să aibă o viață împlinită în București, să nu plece în străinătate, unde lucrurile merg mult mai bine.
Cred că se poate și aici dacă promovăm meritocrația, dacă eliminăm corupția, dacă avem școli bune, spitale civilizate, curățenie pe fiecare stradă.

Una din problemele pe care mă voi lupta să o rezolv este legată de abandonul animalelor.
Deși există o lege pentru protecția animalelor, vedem cum ele, de fapt, nu sunt protejate. 

Am fost voluntar la ajutorarea câinilor din adăpostul Odăi din sectorul 1 și am văzut condițiile mizere pe care le oferă acest stat animalelor. Am văzut stăpâni care-și aruncaseră animalele de companie în acest adăpost, bolnave sau bătrâne, ca pe niște obiecte fără suflet.

Deși se fac permanent campanii pentru sterilizarea animalelor, majoritatea oamenilor tot nu își duc animalele. Preferă să abandoneze puii de câine sau pisică în spațiul public. Un act de cruzime de nedescris.

Știm că în Sectorul 2 nu există un adăpost propriu-zis. Există un Centru Teritorial Veterinar care spune că are ca scop “preîntâmpinarea abandonului și înmulțirii necontrolate a câinilor cu aparținători pentru creșterea gradului de siguranță publică”. Dincolo de incapacitatea de a-și derula activitatea pretinsă, mai este problema animalelor fără stăpân care se înmulțesc pe străzi și nu au nicio vină pentru ce li se întâmplă. 

În mandatul meu de consilier la Primăria Sectorului 2, îmi doresc: 

  • să fac să funcționeze acest Centru Teritorial ce se află subordinea Consiliului sector 2 și a primarului sectorului 2. 
  • Mă voi asigura că se ocupă de toate aceste probleme, cu grijă și respect față de animale. 
  • Voi organiza proiecte ce ușurează și încurajează adopția de animale abandonate