De data asta votez!

În fiecare zi Alianța 2020 USRPLUS face pași spre o Românie onestă, echilibrată și dezvoltată, iar pentru a deveni mai prosperă si democratică are nevoie ca fiecare dintre noi să își exercite dreptul de vot!

Pe 26 Mai 2019 sunt urmatoarele alegeri cruciale pentru viitorul României in Europa, pentru alegerea reprezentantilor în Parlamentul European.

Harta secțiilor de votare din diaspora

Dacă permiteți localizarea, harta se va centra pe locația dumneavoastră. De acolo puteți naviga la cea mai apropiata secție. Pentru a naviga pe hartă, folosiți (+/-) pentru zoom, din colțul dreapta jos, sau apăsați pe grupurile de secții(bulinele albastre).

Cum votezi în Diaspora pe 26 mai!

Cum votezi în Diaspora pe 26 mai!

Delegați Europarlamentare USR PLUS

Întrebări frecvente

Pot să aleg eu secția de votare unde să fiu delegat sau sunt distribuit de USRPLUS?

În fiecare județ sau sector există un coordonator care va contacta telefonic fiecare aplicant. În ordinea înscrierii, coordonatorul îi va oferi delegatului toate secțiile disponibile din toate județele sau sectoarele din București, pentru ca aplicantul să poată alege secția cea mai convenabilă ori apropiată de zona dorită.

Care este diferența dintre un delegat și un observator?

Delegatul este parte din comisia electorală. Poate insista să se respecte legea. Observatorul doar observă. Poate sesiza dar cuvântul lui nu are aceeași putere.
Delegatul este trimis de un partid și plătit (de stat), observatorul trebuie să vină din partea unui ONG acreditat și nu este plătit.
Delegatul trebuie să fie prezent pe toată durata votării, observatorul nu este obligat în acest sens.

Până când mă pot înscrie ca delegat?

Data limită pentru depunerea listelor de delegați la Birourile Electorale de județ sau echivalent (inclusiv Diaspora) va fi anuntata mai aproape de data alegerilor.

Ce au de făcut observatorii?

Observă neregulile și se asigură că nimeni nu fraudează procesul și fiecare vot e numărat corect, indiferent de opțiune.