Dacă nu sunt cetățean român pot vota pentru lista Alianței 2020 USR PLUS?

Dacă ești cetățean al unui stat membru UE (nu România), cu un act de identitate valid emis de statul al cărui cetățean ești și ai domiciliul/reședința în România poți vota la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 pentru lista din România în Parlamentul European în orice secție de votare, atât din țară cât și din străinătate.

Trebuie să depui o cerere la primăria localității unde ai domiciliul în România, însoțită de o copie a actului de identitate emis de statul al cărui cetățean ești și o declarație completată precum cea din Anexa 1 de aici, nu mai târziu de 27/03/2018. Vei fi înscris pe listele electorale speciale. Poți apoi vota oriunde în țară sau străinătate pentru listele din România. (mini campanie? - Jan Erik Cardon, Clotilde Armand)

Dacă ești cetățean al unui alt stat membru UE (nu România) și nu ai domiciliul/reședința în România nu poți vota pentru pe 26 mai 2019 pentru lista din România în Parlamentul European.

Dacă ești cetățean al unui stat non-UE cu domiciliul/reședința în România nu poți vota pe 26 mai 2019 pentru lista din România în Parlamentul European.


Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.