Andrei Panaitescu

Sunt Andrei Panaitescu și am 41 de ani. Sunt arhitect de mai bine de 15 ani si profesez în cadrul propriului birou de proiectare. În ultimii ani am fost implicat activ în antreprenoriat cultural, iar de anul acesta am pornit două start-up-uri legate de motociclism și fotografie.

Sunt născut, crescut și am trăit mai bine de 30 de ani în sectorul 2 ajungând să cunosc bine această parte de București, dar și să dezvolt o relație afectivă cu multe dintre cartierele sale.

Domeniul meu de interes în cadrul consiliului local ține de domeniul profesiei mele, spațiul construit și urbanismul cu toate componentele lor conexe, spațiul public și mobilitatea urbană.

Acest capitol vital pentru orice oraș, la noi este în suferință. S-a intervenit asupra spațiului public arbitrar si fără coordonare. Se cârpește, se vopsește pe ici, pe colo de fațadă, se mai plantează un scuar, se mai plantează o panseluță, dar de fapt singurul lucru care este prezent peste tot este devălmășia.

Cred cu tărie că o bună parte din calitatea vieții în orașe este influențată de mediul în care trăim, unde locuim, unde muncim, unde ne petrecem timpul liber și cum ne deplasăm între aceste locuri și spații.

Există soluții pentru rezolvarea problemelor urbane din sectorul 2, iar, având în vedere că în ultimii ani bugetul sectorului este excedentar, există cu siguranță și resursele pentru a fi implementate.

Avem soluțiile, putem face și altfel, trebuie doar să începem!