Anda Simona Badea

Sunt Anda Badea, sunt mamă a două fetițe minunate, lucrez în IT şi sunt un om care dorește să rămână în România şi să îşi crească aici copiii. 

Locuim în sectorul 2 (toată familia), fetița de vârstă școlară este înscrisă în sistemul public de învățământ din Sectorul 2, iar eu lucrez în zona Pipera - Aurel Vlaicu. Așadar, multe aspecte ale vieții mele se desfășoară în Sectorul 2 şi sunt afectate de acțiunile (sau lipsa acțiunilor) Primăriei și Consiliului Local al Sectorului 2.

Mă lovesc frecvent de problemele din sector: gunoaiele, lipsa de apă caldă, birocrația, traficul infernal, lipsa locurilor de parcare, etc şi nu mai pot sta deoparte. Am simțit că trebuie să mă implic, deoarece sunt direct interesată de rezolvarea acestor probleme şi cred că experiența şi cunoștințele mele ar putea ajuta. 

Lucrez de 16 ani în IT şi proiectele mele au gravitat mereu în jurul îmbunătățirii interacțiunii cu clienții prin tehnologie. Am văzut cum marile companii multinaționale şi administrațiile publice ale altor ţări au folosit tehnologia pentru a ușura viața clienților lor. Diferența dintre clienții mei şi Administrația Locală de la noi este de viziune: am văzut la cei cu care am lucrat un respect şi o atenție deosebită pentru sursa banilor lor, mai precis, clienții. În toate proiectele mele, principala cerință era “să facem viața clientului cât mai ușoară pentru a-l încuraja să vină în continuare către noi”. În Administrația din București am văzut o gândire inversă: ideea că cetățeanul (client al administrației publice) nu are altă opțiune, așadar nu necesită o grijă deosebită pentru nevoile sale. Văd oameni care fac eforturi personale: își iau liber de la muncă, stau în soare şi în trafic doar pentru a sta la încă o coadă, pentru a-şi plăti impozitul sau a primi un certificat/aprobare.

Consider că din rolul de consilier local voi putea influența pozitiv aspecte importante care ne afectează în viața de zi cu zi, cum ar fi:

  • Salubritatea: avem nevoie de străzi mai curate (pe termen scurt) dar și de o infrastructură pentru colectare selectivă (pe termen lung); 
  • Educația: repararea și renovarea clădirilor în care se desfășoară acte educaționale din sector, cât și alocarea și administrarea corectă a fondurilor pentru igienă în școli și grădinițe; degrevarea traficului şi a părinților prin introducerea de autobuze școlare. 
  • Grija pentru cetățean: ușurarea interacțiunii cetățenilor cu instituțiile locale atât prin digitalizare, cât și prin crearea de procese transparente și ușor de înțeles de toată lumea;
  • Spațiul public: locuri de joacă sigure și dotate corect, locuri de parcare marcate și gestionate eficient, cât mai multe spații verzi, crearea unui cadru legislativ pentru limitarea duratei lucrărilor pe spațiul public;
  • Imaginea sectorului: Un aspect unitar al construcțiilor din sector printr-un control mai strict al autorizațiilor de construire eliberate și monitorizarea atentă a construcțiilor propriu-zise, o atenție sporită acordată clădirilor şi terenurilor aflate în stare de degradare. 

Consider că pot aduce valoare adăugată pentru cetățeni prin implicarea mea în cadrul echipei de consilieri USR PLUS deoarece sunt un om muncitor, echilibrat, cu o viziune realistă asupra a ceea ce este de îmbunătățit în sector și cu deschiderea de a colabora atât cu colegii, cât și cu cetățenii.

Vă mulțumesc pentru răbdarea cu care ați citit aceste rânduri și m-aş bucura dacă mi-ați adresa orice întrebări sau idei aveți pentru a vă convinge că merit încrederea voastră şi pentru a începe să construim împreună Sectorul 2 pe care ni-l dorim!